Menú Cerrar

Què són les carilles de composite?

carilles-de-composite-dest

carilles-de-composite-grLes carilles de composite són un tractament estètic que permeten corregir l’estètica bucodental dels pacients. Les dents de composite són capaces d’imitar el color i els teixits dentaris, així com donar resistència i protecció a les dents desgastades per les abrasions o altres factors.

És el tractament ideal per a pacients que presentin desgast. Les carilles funcionen com a protecció per la dent, donant-li la resistència necessària per a evitar la seva fractura. En general, es tracta d’un tractament que es realitza de forma habitual amb un alt percentatge d’èxit i satisfacció dels pacients.

 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Característiques particulars de les carilles de composite

Les carilles de composite estan realitzades amb un material de resina sintètica que presenta propietats altament estètiques, alhora que permet a l’odontòleg especialista en estètica restaurar i protegir les dents, donant una aparença natural al somriure. Pels casos on s’ha perdut os de suport, com passa amb els pacient periodontals on s’observen les arrels, les carilles de composite poden corregir les dents allargades o amb separacions i moltes vegades també són la solució per dents trencades.

Les carilles són dissenyades i col·locades de forma progressiva, en capes, a sobre de la superfície dentària del pacient. A les clíniques de Dental Catalunya confeccionem les carilles de composite directament sobre cada dent i en una sola sessió.

 

Avantatges del tractament amb carilles

El tractament amb carilles de composite és molt aconsellable, ja que permet conservar les peces dentals i es mínimament invasiu. En la gran majoria dels casos, no sol ser necessari desgastar o llimar les dents del pacient per la seva col·locació. L’esmalt dental es conserva intacte, allargant així la vida útil de les seves peces dentàries.

Les carilles de composite són una solució estètica molt eficaç. Ens permeten canviar l’anatomia, mal posició dentària, forma i color de les dents obscures o tacades amb tetraciclines, hipoplàsies, rejovenir les dents aclarint les peces i fins i tot eliminar les taques de les dents, en aquests casos les taques intrínseques de l’esmalt. A més a més, no és un tractament dolorós i no requereix anestèsia. Un altre avantatge és que les peces admeten canvis una vegada finalitzat el tractament. Es poden modificar, allargar, canviar la forma i fins i tot la mida, mantenint la boca del pacient en perfecte estat.

 

Desavantatges de les carilles de composite

Les carilles de composite solen durar menys temps que altres tipus de carilles dentals, per aquesta raó requereix de controls posteriors i periòdics. Un altre inconvenient és que amb el pas del temps solen enfosquir-se, sobretot en el cas de persones fumadores o acostumades a beure cafè.

Tot i això, s’ha d’analitzar cada cas de forma individualitzada per tal d’oferir un tractament integral, que pot ser combinat amb altres tractaments segons la necessitat de cada pacient. És important fer una valoració prèvia de l’estat del pacient, duent a terme un estudi personalitzat on es poden identificar els problemes bucals i funcionals. Una vegada es tingui la suficient informació és quan s’ha de donar una solució al pacient que corregeixi el problema.

 

Dra Karyna Cebrià Espies

Nº Col. 5811