escollir un dentista infantilLa odontopediatria és una especialitat dins de l’odontologia que té com a objectiu el diagnòstic, la prevenció, el tractament i el control dels problemes de salut bucal del nen, des del seu naixement fins l’adolescència.  Escollir un dentista infantil és la millor opció per tractar als més petits, tant per la seva especialització dins del camp infantil com per fer que els nens comencin a acostumar-se al dentista i perdin la por.

 

Relació positiva entre l’odontopediatra i el nen

La fòbia al dentista sol aparèixer durant la infantesa i pot estar motivada pels sorolls, l’equip dental, l’instrumental i tot allò que pugui provocar situacions  d’estrès en els més petits. Per això, és important escollir un dentista infantil, ja que són especialistes que compten amb eines de caràcter psicològic, com són les tècniques de maneig de conducta. Aquestes tècniques  ajuden a controlar les emocions negatives i disminueixen l’ansietat. Entre aquestes tècniques destaquem:

 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Quan ha de visitar el meu fill al dentista infantil?

Els principals problemes en els adults estan associats a situacions i hàbits pocs saludables adquirits durant la infància o l’adolescència. Per aquest motiu, és important cuidar les dents des de petits instaurar i fomentar estils de vida saludables que millorin la salut des de la infantesa, afavorint positivament en el futur estat de salut i qualitat de vida.

L’Acadèmia Europea de Odontopediatria recomana que la primera visita al dentista infantil es realitzi quan erupciona la primera dent, i no més tard del primer aniversari, d’aquesta forma familiaritzem al nadó amb la clínica dental. En la primera visita l’odontopediatra treballa amb els pares mitjançant accions educatives:

 

Tractaments freqüents per part del dentista infantil

L’odontopediatria ja és necessària per reduir les molèsties de la primera dent, i és un dels primers casos que atén. També tracta les dents temporals. Qualsevol càries a una dent temporal pot progressar i afectar el nervi dentari, provocant infecció a l’arrel, d’aquesta forma pot afectar a la dent definitiva. Aquesta afectació pot ser de tipus: malformació o taca. El fet de perdre una dent de llet abans del moment natural de recanvi pot afectar en la pèrdua de l’espai.

També engloba altres tractaments odontològics com són:

Per aquests motius és tan important que els més petits visitin un dentista infantil.

 

Vanessa Ruiz Diaz

N. col. 7894