Menú Cerrar

Tipus d’implants dentals

tipus-dimplants-dentals-dest

Els implants dentals són, d’una manera molt resumida, estructures formades per diverses parts on la seva funció principal és la de substituir una peça dental perduda. És molt important que els diferents tipus d’implants dentals es dissenyin a l’inici del tractament per així obtenir uns resultats óptims. A més a més, cada cas és diferent, pel que és necessari valorar cada situació de manera individual i escollir la millor solució per a cada problema.

 

Què és un implant dental?

La major part de la població creu que un implant dental és una peça dental col·locada en una zona on anteriorment s’ha perdut una o diverses dents, però realment aquesta peça consta de dues parts i és la solució tant per dents trencades com per les dents perdudes.

  1. Implant: És el dispositiu que s’introdueix en l’os maxil·lar o a la mandíbula amb una petita intervenció quirúrgica. És totalment biocompatible i reuneix una sèrie de característiques fisicoquímiques que afavoreix la seva integració. Té forma de cargol i està format per:
  • Cos, la part fonamental que normalment es rosca amb espires externes i internes amb la fixació dels cargols.
  • Capçal, la part estructural de l’implant que permet l’ajust dels pilars protètics.
  • Coll que connecta les estructures protèsiques amb l’implant.
  1. Corona (funda, dent): es col·loca després de la inserció de l’implant, mitjançant càrrega temprana o tardana depenent del cas.

 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

De quin material està fet?

Actualment els diferents tipus d’implants dentals es treballen amb dos tipus de materials:

Titani

La superfície dels implants pot ser, bàsicament, polit o rugós.

  1. Polida: és de titani pur i té un aspecte metàl·lic, brillant.
  2. Rugosa: també de titani pur. S’aconsegueix mitjançant:
  • Addició: afegint normalment plasma de titani o hidroxiapatita (mineral o material biològic format per fosfat càlcic).
  • Sostracció: creant buits en el cos de l’implant mitjançant mètodes físics (rajant partícules) o químics (gravat amb diferents àcids).

Actualment, gairebé tots els implants són tractats amb diferents procediments per obtenir una superfície rugosa, ja que d’aquesta manera multipliquem la superfície de contacte entre l’os i els implants.

Zirconi

En els últims anys s’ha descobert  un mineral o material biològic format per fosfat càlcic no metàl·lic que ens permet tenir les mateixes característiques que el titani biocompatible però que al ser de color blanc ens permet millorar l’estètica. Per tant, també és una solució per als pacients que presenten al·lèrgies al titani.

 

Tots els tipus d’implants dentals són iguals?

Diferents mesures

Clínicament hi ha multituds de factors a l’hora de seleccionar l’implant, com la quantitat, la qualitat de l’os, l’espai protèsic i l’espai anatòmic. Per això, s’utilitza el diagnòstic per imatge per seleccionar la mida dels implants. La longitud varia entre 8 i 16 mm. Si augmentem la longitud de l’implant provoquem que la transició de les forces sigui més favorable, ja que augmentem la superfície de l’implant en contacte amb l’os. També és important conèixer les rehabilitacions amb implants dentals per millorar la salut i la comoditat del pacient.

Diferents dissenys macroscòpics

  1. Rectes o cilíndrics: L’avantatge, és que presenta una major superfície funcional disminuint la tensió entre os i l’implant.
  2. Cònics: Tenen forma d’arrel, indicats en implants immediats, és a dir directament inserit l’implant després de la exodòncia.
  3. Implants d’una sola peça: Són una alternativa als implants convencionals de dues fases quirúrgiques, ja que minimitzen el procés en la cirurgia i en redueixen el temps en les rehabilitacions.
  4. Implants provisionals: Mides inferiors als convencionals, es col·loquen de manera provisional, amb l’objectiu de suportar pròtesis provisionals.

En el nostre centre treballem amb les últimes tecnologies mitjanant escàners intraorals, TC, ortpantomografia i també amb un implant dental que presenta les millors qualitats per garantir el millor tractament als nostres pacients:

  • Connexió cònica hexagonal interna
  • Disseny cònic
  • Posicionament subcrestal
  • Estabilitat primària immediata
  • Anclaje apical òptim

 

Dra. Janet Coulibaly Rubio

Nº col. 6468