Menú Cerrar

Dental Berguedà amb els nens de l’Espai Sant Tomàs de Gironella

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2364″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”link_image” image_hovers=”false” lazy_loading=”true”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2365″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”link_image” image_hovers=”false” lazy_loading=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Que la salut bucodental és molt important, ningú ho nega. De fet, son moltes les dites populars que així ho posen de relleu, com per exemple “La salut comença per la boca” o “Som el que mengem”… Sota el punt de vista dels professionals de l’odontologia, el cert és que l’estat de salut bucodental de la població ha experimentat una gran millora al llarg dels darrers anys, fruit d’una més gran consciència en relació a la cura de les dents, la nutrició i estils de vida més sans.

L’evolució de l’odontologia, amb nous tractaments, materials i tecnologies revolucionàries també ha jugat un gran paper en tot això, i així s’ha de reconèixer a aquest sector i branca de la medecina. I tant de bo que segueixi sent així donat que, dissortadament, l’estat bucal de la població en general segueix però un patró molt desequilibrat. Molta de la gent de més edat no van tenir la sort de rebre la nutrició, la formació, el suport i els recursos adients per poder gaudir d’una bona salut bucal al llarg de tota la seva vida, a diferència del jovent actual. Aquesta realitat, heretada d’altres temps, costums i circumstàncies, provoca que bona part de la població pateixi els efectes de la càries, la maloclusió, la manca de peces o les malalties periodontals.

Per més que no hi reflexionem prou, les dents tenen el mal costum de degradar-se inexorablement al llarg del tota la nostra vida, i això significa que tot el que puguem fer per generar bons hàbits des de la infantesa és sinònim d’edificar la salut futura.

El passat dimarts 14 de març, DENTAL Berguedà, la clínica del Passeig de la Pau núm.41 de Berga, va oferir una xerrada per un grup de nens d’entre 6 i 12 anys a l’Espai Sant Tomàs de Gironella, en el marc d’un servei extraescolar socioeducatiu itinerant pel Berguedà impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà. En la xerrada, la gent de la clínica va explicar a la canalla un conjunt d’aspectes essencials per tenir cura de la boca i les dents, com ara la gènesi de les càries,les seves conseqüències, la tècnica correcta de raspallat de les dents, i algunes pautes bàsiques d’alimentació sana. Amb aquesta activitat on nenes i nens s’ho passen d’allò més bé de pas que una professional els fa reflexionar i els resol els seus dubtes, DENTAL Berguedà ha encetat una campanya a través de la qual vol fer la seva contribució tot generant consciència preventiva tant en els nens com en les famílies, i especialment promoure aquests bons hàbits que marcaran el futur bucodental de les nostres criatures.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]