Menú Cerrar

Quan decidir-se pels implants All-on-4

implants-all-on-4-dest

implants-all-on-4-grEls implants dentals són un dels tractaments que tenim per intentar retornar les peces dentals i controlar els símptomes que es produeixen com a conseqüència d’aquesta pèrdua. En aquest article ens referirem específicament als pacients edèntuls, és a dir, aquells que presenten una pèrdua total de peces. En aquests casos s’han de tenir en compte tractaments odontològics com els implants All-on-4.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Solucions per pacients edèntuls o pèrdua total de peces

Les persones que perden les dents i passen un temps sense peça en aquesta zona, afavoreixen que els ossos maxil·lars, tant superiors com inferiors, pateixin una atròfia òssia o pèrdua d’os.
És molt freqüent que en els sectors posteriors de la mandíbula la col·locació d’implants sigui difícil degut a aquesta pèrdua òssia, disminuint les condicions favorables i òptimes per a reemplaçar les dents perdudes amb la tècnica dels implants convencionals. En casos com aquest, la col·locació de pròtesis fixes es complica, la situació més desitjable pel pacient i pel dentista.

Davant d’aquesta situació, existeixen tècniques odontològiques mitjançant la regeneració òssia que permeten la col·locació de fixacions per garantir la substitució de peces dentals perdudes i proporcionar dents fixes al pacient, una solució que compleixi amb les seves expectatives.

 

Implants All-on-4, el sistema de càrrega inmediata

El sistema de càrrega inmediata sorgeix a la dècada dels anys 90, una filosoria i tècnica dental per avançar en la pràctica de l’odontologia i donar millors resultats als tractaments dentals amb implants, plantejant algunes de les següents qüestions:

  • Evitar tècniques afegides de regeneració òssia.
  • Retornar la substitució immediata i fixa de les peces dentals de manera provisional i posteriorment de forma definitiva.
  • Col·locar només 4 implants per maxil·lar.
  • Assegurar uns requisits estètics, funcionals i perdurables en el temps amb una rehabilitació amb implants dentals definitiva.

Els implants All-on-4 és una tècnica que consisteix en establir una dentadura fixa al pacient mitjançant només quatre implants dentals. Això s’aconsegueix amb un pont dental que queda subjectat a aquests quatre implants. Els principals avantatges són més estabilitat de l’os i una reducció important del temps del tractament. A Dental Catalunya comptem amb el tractament All-on-4, a més, en els casos on la situació clínica diagnosticada indica que la solució òptima requereix tècniques de regeneració òssia, també s’aplicarà aquest tractament. L’objectiu és sempre buscar el millor resultat possible per la persona, ja que es tracta d’estudiar cada cas i oferir una solució personalitzada a cada problema dental.

Per tal d’assegurar el tractament més adient a les necessitats de cada pacient, la clínica dental realitzarà un diagnòstic previ a qualsevol intervenció. En el protocol asistencial de les clíniques Dental Catalunya, un estudi clínic radiològic en 3D amb tecnologia TAC 3D, permet assegurar el tractament més oportú per a cada pacient.

 

Gabriel Vega Hortal

Cirurgia i Implantologia

Col·legiat núm.4838