Menú Cerrar

Què és el Disseny de somriures?

disseny-de-somriures-dest

disseny-de-somriures-grrAmb l’arribada de l’odontologia digital és possible visualitzar el resultat final d’un tractament dental gràcies al disseny de somriures i amb l’ajuda d’una sèrie de fotografies que es realitzen al pacient durant una primera visita. Aquestes són processades mitjançant un sistema informàtic que aplica els retocs necessaris i mostren el resultat del tractament dental final en el pacient.

Gràcies a la tècnica de disseny de somriures es pot comunicar fàcilment el pacient on es vol arribar i fer-lo partícip en la presa de decisions i propostes. Així doncs, el pacient pot saber tot el vulgui sobre el tractament odontològic des de l’inici, sense ni tant sols haver començat a abordar el problema estètic o funcional de les dents.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

En quins tractaments podem fer servir el disseny de somriure?

És una eina aplicable a totes les branques de l’odontologia: ortodòncia, pròtesis, periodòncia o estètica.

Imaginem que tenim un tractament d’ortodòncia on el pacient té problemes d’apinyament de dents i volem visualitzar com quedarà la dentadura. Això només és possible amb aquesta tecnologia i amb professionals experimentats per extreure els resultats.

Permet mostrar com recuperar un somriure complert al reparar una dent trencada, el nou aspecte que donarà a pacients que volen canviar fundes antigues, pròtesis dentals sobre implants, blanquejaments, carillesSón algunes possibilitats entre moltes altres on podríem veure l’aspecte final del tractament.

 

Què és el disseny de somriures?

L’odontòleg és el professional capacitat per planificar mitjançant el disseny de somriures, una eina que es suma al tradicional ús de radiografies utilitzades pel diagnòstic d’un pacient. D’aquesta forma, quan el pacient visita el dentista, a més d’una radiografia de tota la boca, es fan una sèrie de fotos de les dents i de la cara del pacient per dur a terme aquesta tècnica novedosa i gairebé imperceptible pel pacient. Prèviament a qualsevol tractament,el dentista fa una avaluació de l’estat de salut bucal general per determinar els tractaments previs necessaris com poden ser les neteges i curetatges gingivals que garanteixin el correcte estat periodontal del pacient.

 

Quins problemes es poden solucionar amb el disseny de somriures?

Les persones que necessiten un disseny de somriure poden presentar alguns dels següents problemes:

  • Taques a les dents.
  • Fractures de dents.
  • Absència de dents, mostrant com seria reemplaçar les dents perdudes.
  • Dents apinyades.
  • Dents desgastats pels anys.
  • Dents i / o genives molt separades.
  • Dents Curtes.
  • Mida o posició dels maxil·lars que dificulti el seu funcionament.

Gràcies a les noves tecnologies, un cop realitzat el disseny digital per ordinador de la boca del pacient i un cop aplicats tots els canvis desitjats, pot ser imprès en 3D. Mitjançant una sèrie de passos, l’odontòleg, pot provar directament la impressió 3D a la boca del pacient, veient com quedarien els canvis proposats d’una manera encara més real. Aquest és un procés totalment reversible i obert a canvis i suggeriments que puguin sorgir, tant per part del dentista com del propi pacient.
 

Dra. Elizabeth Romano Cardozo

Col·legiat núm.7669