Menú Cerrar

Reemplaçar les dents perdudes

implantologia

Quan es produeix la pèrdua d’una dent, l’os que l’envolta comença un procés de reabsorció. Aquesta reabsorció gradual d’os pot dificultar la rehabilitació de la dent o dents perdudes. Mitjançant la col·locació d’implants dentals s’atura el procés de desaparició de l’os. És en aquest tipus de casos on entra en joc l’especialitat d’implantologia i rehabilitació oral.

Els avantatges que ofereix un tractament de rehabilitació de les dents mitjançant la col·locació d’implants, són molt diverses, les principals són:

  • L’aplicació del tractament no afectarà a peces dentals veïnes.
  • La rehabilitació millorarà la masticació, eliminant molèsties i facilitant el procés alimentari.
  • Aquest tipus de tractament permet recuperar el somriure.

 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Cirurgia d’implants

Segurament la preocupació més important per pacients que es sotmetin a aquest tractament odontològic és el dubte del dolor durant o després de la cirurgia d’implants. Des dels inicis de l’implantologia, ara fa 30 anys, les tècniques han avançat molt i per tant, les intervencions d’implants no són doloroses gracies a l’aplicació d’anestèsia local. El post operatori no acostuma a ser dolorós, però depèn de cada pacient. La recuperació sol ser ràpida i per tant, permet incorporar-se molt aviat a la vida normal (24-48 hores).

La cirurgia d’implants és ambulatòria de manera que el pacient pot marxar a casa el mateix dia de la intervenció. Per aconseguir que tot sigui un èxit, és molt important seguir les pautes de medicació i les indicacions del cirurgià per evitar possibles complicacions.

És important apuntar que no és habitual cap complicació que pugui afectar la viabilitat de l’implant, però cal recordar que per evitar un possible rebuig o infecció, és fonamental mantenir una bona higiene oral, no fumar i tenir sota control la malaltia periodontal en cas de patir-la.

El temps de cicatrització dels implants dentals acostuma a variar entre els 3 i 4 mesos.  Durant tot el procés, el pacient no romandrà sense dents encara que, en alguns casos, recomanem no utilitzar la pròtesis durant uns dies per no alterar el procés de cicatrització just després de la cirurgia.

És possible que en l’estudi dels especialistes previ al inici del tractament sigui possible oferir al pacient “les dents en un sol dia”, tot i que són casos particulars.

Aquesta tècnica permet col·locar les dents sobre el implants just després de la cirurgia o al dia següent. La implantologia és una opció molt atractiva i que aporta una reducció important de temps per recuperar totalment l’activitat normal.

Implants en casos clínics particulars

L’os és una estructura que pateix un procés natural de reabsorció que s’inicia immediatament després d’una extracció dental. Depenent de la posició de la dent, del temps transcorregut des de l’extracció, de l’edat i del sexe del pacient, la pèrdua d’os serà més o menys acusada. En alguns pacients la qualitat i quantitat d’os o geniva no són les adients per a la col·locació d’implants i per aquest motiu, requereixen l’aplicació de tècniques regeneratives avançades que permeten solucionar aquests tipus de limitacions.

Existeixen una sèrie de procediments que es basen en la utilització d’empelts del propi pacient o de materials biocompatibles sintètics per solucionar aquest tipus de casos més complexos. En aquests casos, és important dur a terme una valoració conjunta per part de tots els especialistes de l’equip mèdic per tal de prendre la decisió més encertada.

Els implants i les pròtesis sobre implants necessiten d’un manteniment per a garantir el seu èxit al llarg del temps, per tant, el manteniment dels implants ha de ser constant igual que en les dents naturals.

És molt important cuidar la higiene oral diària de manera meticulosa i visitar dues vegades l’any els especialistes de Dental Catalunya.