Menú Cerrar

Tècnica de regeneració de teixits bucodentals L-PRF

tecnica-de-regeneracio-de-teixits-bucodentals-dest

tecnica-de-regeneracio-de-teixits-bucodentalsA les clíniques Dental Catalunya practiquem l’odontologia avançada per donar les millors solucions al problemes reals dels nostres pacients. Amb aquesta intenció, els professionals de les nostres clíniques estem utilitzant una tècnica de regeneració de teixits bucodentals per millorar la cicatrització.

La regeneració de teixits durs i tous, com l’os i la geniva, amb fibrina rica en plaquetes i leucòcits (L-PRF), s’ha convertit en un tractament cada vegada més necessari pels problemes bucodentals de la societat, ja que és una solució que ofereix resultats beneficiosos ja sigui a l’os com a les genives. La investigació en aquest camp ha avançat molt i actualment és un tractament de regeneració de teixits predictible i avalat per un gran nombre d’estudis científics.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Tipus de tractaments dentals on es realitzen regeneracions amb aquesta tècnica

  • Extraccions de dents on es preveu una pèrdua òssia associada, ja sigui a causa de la mateixa extracció o a causa d’infeccions prèvies. En aquest cas és molt clara l’evidència científica que afirma que hi haurà una millor cicatrització si es realitza aquesta tècnica dental regeneradora.
  • En pacients que presenten defectes ossis importants, els falta alguna peça dental i volen iniciar un tractament amb algun dels tipus d’implants dentals per solucionar el problema. En casos com aquest, cal analitzar cada cas en concret i decidir si és aconsellable col·locar un empelt d’os, ja sigui del propi pacient o bé d’origen sintètic o animal, per reforçar la zona abans de posar-hi l’implant.
  • Extraccions quirúrgiques de queixals del seny per millorar la cicatrització i disminuir el dolor.
  • Regeneració de teixits tous per augmentar o millorar la geniva.
  • En casos que requereixen un tractament d’elevació de sinus maxil·lar (quan el pacient necessita un empelt d’os perquè la col·locació d’implants sigui possible) el L-PRF pot ajudar a fer que aquest empelt funcioni millor. A més, hi ha estudis que demostren que depenent dels casos només amb aquesta tècnica de regeneració de teixits, sense necessitat d’empelt d’os, pot ser suficient.
  • En tractament de periodòncia quan el pacient presenta pèrdua òssia al voltant de les dents o dels implants, l’avançada tècnica de regeneració de teixits L-PRF ajuda, juntament al tractament convencional, a frenar aquesta pèrdua.

 

En què consisteix la tècnica odontològica avançada deregeneració de teixits L-PRF?

L-PRF consisteix en una matriu de fibrina enriquida amb plaquetes, leucòcits, factors de creixement i citoquines. S’obté de la sang del pacient, d’una manera senzilla. Un cop extreta la sang, aquesta es posa en una centrifugadora d’alta potència i, una vegada centrifugada, podem obtenir membranes i fibrina liquida altament resistents i útils en la regeneració de teixits que ens ajudaran a que la cicatrització de l’os o la geniva sigui òptima.

 

Com actuen les membranes L-PRF?

Quan es realitzen regeneracions o empelts de teixits, aquestes membranes compleixen amb unes característiques biomecàniques i biològiques ideals.

Beneficis de la regeneració de teixits bucodentals amb la tècnica L-PRF:

  • Acceleren la regeneració de teixits.
  • Promouen la formació de nous vasos sanguinis.
  • Posseeixen un potent efecte analgèsic, disminuint el dolor postoperatori.
  • Tenen una alta capacitat antiinflamatòria.
  • Estimulen el mecanisme de cicatrització i curació dels teixits.
  • Tenen capacitat neuroregenerativa i antimicrobiana.
  • Hi ha un lent alliberament de factors de creixement.
  • Són membranes increïblement resistents i no es trenquen amb facilitat.
  • Resisteixen la tensió que es pot generar per una inflamació després d’una intervenció.
  • Són una barrera aïllant del medi oral que protegeix de possibles infeccions durant el període de recuperació de la zona.

 

Els beneficis que aporta aquesta tècnica de regeneració de teixits són nombrosos i el fet de ser poc invasiva extreu el màxim potencial dels propis mecanismes regeneradors que produeix el cos humà. Però no totes les clíniques dentals incorporen aquesta tècnica avançada que ajuda a aconseguir resultats satisfactoris en les intervencions bucodentals més complexes. Consulta tots els avantatges de la regeneració de teixits a la teva clínica.

 

Dra. Natalia Palacios Garzón

Cirurgia i implantologia

Directora mèdica de les clíniques Dental Catalunya

Col. 6267