Menú Cerrar

Quan es necessita un implant ossi dental?

En odontologia, alguns tractaments requereixen un implant ossi dental que consisteix en col·locar un material que sigui capaç de substituir l’os de la mandíbula del pacient, o una part d’aquest. El material amb el qual està fet l’empelt o implant ossi és un farcit ossi i una membrana biològica, que té la funció de protegir aquest implant i de regenerar el teixit ossi.

 

Procediment per l’implant ossi dental

Per tal d’aconseguir amb èxit aquest tractament, s’utilitzen eines de microcirurgia junt amb lupes d’augment que permeten veure bé la boca del pacient i el tros d’os que cal substituir.

Les clíniques de tecnología més avançada recorren a la impressió en 3D primer. Aquesta tècnica permet provar l’implant ossi en una recreació de resina de la boca del pacient i així preveure les dificultats que poden sorgir en una intervenció.  La impressió 3D en un implant ossi és molt útil per explicar el procediment al pacient i planificar amb tota mena de detalls el tractament d’implantologia.

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Un empelt ossi requereix uns mesos abans d’aplicar la següent fase del tractament. L’organisme del pacient requereix entre quatre i sis mesos per degradar la membrana que recobreix l’os implantat i finalment aconseguir la integració amb la part d’os de la mandíbula del pacient.

 

En quins casos recórrer a l’implant ossi dental?

Hi ha diversos casos clínics que requereixen aquest tractament odontològic per tal de recuperar l’os perdut.

  • Preservació alveolar: Aquests casos es donen quan hi ha una pèrdua o extracció dental on hi ha un procés de remodelació. On abans estava la peça dental ara només hi és l’alvèol; un espai buit. És per això que quan es realitza una extracció és necessari, segons la pèrdua de volum, un implant ossi dental.
  • Elevació del sinus: El sinus maxil·lar és un espai buit situat a la part posterior de tots dos costats del maxil·lar superior. Per tal de cobrir aquest espai buit, és necessari el tractament d’implant ossi dental a l’interior del sinus maxil·lar.
  • Regeneració periodontal: La periodontitis és una malaltia bacteriana que acaba amb la pèrdua de l’os que envolta les peces dentals. Aquesta malaltia té diverses fases, a les més avançades hi ha una mobilitat dental que deriva en la pèrdua final de les dents. El primer de tot és tractar aquesta malaltia i després fer un implant ossi dental per les peces afectades.
  • Regeneració òssia vertical i horitzontal: A vegades es produeix una reabsorció òssia, sobretot en casos on hi ha hagut una pèrdua prematura de les peces i s’han de reemplaçar les dents perdudes. Davant d’aquesta situació, s’ha d’implantar l’empelt ossi de manera vertical, horitzontal o fins i tot ambdós.

 

L’implant ossi amb els implants dentals

En algunes ocasions, els casos d’implants dentals requereixen un implant d’os per subjectar correctament la dent amb l’implant. Aquest procediment té dues peces: el cilindre de metall que queda col·locat a l’os de la mandíbula i un pilar que s’uneix en aquesta primera peça. Posteriorment, es col·loca la corona que dóna l’aparença de dent natural.

Si el pacient no té suficient os a la mandíbula, aquest primer cilindre de metall pot caure o fins i tot quedar al descobert. Per aquest motiu, abans d’iniciar un tractament de qualsevol tipus d’implants dentals és freqüent que el pacient necessiti un tractament d’implant ossi dental.

Per portar a terme aquest procés, el cirurgià haurà de col·locar una pròtesi d’os al maxil·lar, fet amb material especial. Caldrà esperar diversos mesos perquè aquest empelt hagi regenerat l’os i sigui suficientment fort per aguantar l’implant dental. En casos on es necessita un empelt menor, el tractament es podrà fer alhora, sempre que estigui indicat per un professional. Un cop finalitza la fase de regeneració òssia, es pot continuar amb normalitat el tractament de l’implant dental.

 

Com en tots els tractaments, un implant ossi dental ha de ser avalat per un odontòleg que corrobori  la falta d’os i conèixer la causa. Només així es podrà proseguir amb el tractament de millora bucodental de cada pacient.