Menú Cerrar

Avantatges de l’escàner intraoral en Odontologia

avantatges-de-lescaner-intraoral-dest

avantatges-de-lescaner-intraoralAquesta nova eina digital és menys invasiva i més ràpida que el sistema tradicional d’impressió i elimina el marge d’error a l’hora de monitoritzar la salut bucodental. Alguns dels avantatges de l’escàner intraoral és que permet millorar significativament la qualitat de l’atenció al pacient, en comoditat, rapidesa i precisió. Es tracta d’un instrument revolucionari.

L’eina és d’un disseny ergonòmic que facilita la seva manipulació al professional i minimitza les molèsties al pacient, capta en només 5 minuts una minuciosa imatge en 3D de l’estructura bucodental del pacient, una informació necessària per a la fabricació de pròtesis sobre dents, pròtesis sobre implants o, també, per dissenyar amb precisió tractaments molt diversos, com ortodòncies.

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

Principals avantatges de l’escàner intraoral

D’entre els avantatges que els pacients perceben d’aquesta nova aposta tecnològica podem destacar que el procediment és molt menys invasiu que la tradicional impressió manual. I això perquè és més ràpid i perquè s’evita que el pacient hagi de mantenir dins la boca la pasta PVS per fer el motlle que fins ara proporcionava aquesta informació, una experiència que per a algunes persones resultava desagradable i incòmode. En aquest sentit, l’escàner elimina el risc de nàusees que l’antic procediment generava en alguns casos. A més, l’escaneig es pot fer en tantes fases com es vulgui, ja que l’escàner intraoral permet fer les pauses que siguin necessàries, a la mida de les preferències de cada pacient. La millora de l’experiència del pacient és incontestable: el 100% de les persones que proven l’escàner intraoral el prefereixen a les impressions pel sistema manual, segons un estudi de l’Escola de Medicina Dental de la Universitat de Berna.

 

Tecnologia sense errors

Un altre dels avenços revolucionaris que introdueix l’escàner és la seva precisió, que elimina la possibilitat d’error que ocasionava la impressió manual amb pasta PVS. Amb l’escàner intraoral, la imatge 3D de l’estructura bucodental del pacient és molt més exacta, millorant àmpliament la possibilitat d’error que, tant pacients com professionals, havien d’assumir amb el mètode tradicional (un 89% dels models pel procediment tradicional tenien algun grau d’inexactitud, segons un recent estudi de la Facultat de Medicina Dental de la Universitat de Harvard).

Amb els nous nivells d’exactitud que aporta l’escàner desapareix pràcticament el risc d’haver de repetir la fabricació de pròtesis dentals o de molèsties per no encaixar perfectament a la boca del pacient. A més, la informació que capta aquest escàner es transmet de manera immediata i per via telemàtica fins al laboratori on es fabriquen les fundes, pròtesis o tractaments d’ortodòncia, de manera que el temps d’espera per a que aquestes estiguin a punt per ser entregades es redueix també de manera molt significativa.

La informació que proporciona aquesta nova eina revolucionària és de gran utilitat per monitoritzar de manera constant la salut bucodental dels pacients. Les dades s’integren en un software dissenyat per sistematitzar-les i classificar-les. Tot plegat suposa un nou pas endavant en el procés de transformació digital.

Dins l’extensa llista d’avantatges d’aquesta tècnica hi ha també la transparència, ja que la imatge a color que captura l’escàner permet presentar al pacient en una pantalla de televisió o ordinador la seva situació, el diagnòstic, el tractament que es proposa i, a mesura que avança, monitoritzar la seva evolució.

 

Natàlia Palacios Garzón

Cirurgiana implantòloga

N.col. 6276