Menú Cerrar

Problemes dentals en nens

problemes-dentals-en-nens

problemes-dentals-nens
Les dents dels nens s’han de cuidar des de ben petits i és important conèixer quins són els principals problemes dentals en nens per tal d’estar previnguts i atents a qualsevol símptoma d’alteració de la salut bucodental de l’infant.

Pots pensar que mantenir unes dents de llet, netes, saludables i en perfecte estat no és important, ja que al cap i a la fi, són temporals i al nen o nena acabarà canviant les dents per unes altres, però has de saber que la salut de les dents de llet és important perquè d’aquesta en dependrà la salut de la dentició definitiva.

Detectar els principals problemes dentals dels teus fills a temps comportarà un bé per la seva salut. Començar el tractament dental a l’inici d’un assumpte de salut, pot facilitar el tractament i la solució al problema bucodental dels més menuts de casa.

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

 

1- Les càries són un dels problemes dentals principals

La càries dental és la malaltia més prevalent durant la infància per això cal actuar de forma precoç donant la informació adequada a pares i petits, i així evitar o minimitzar les complicacions posteriors.

Per què tinc caries si em rento les dents?  ?

 

2- Alineació dental

Una altre problemàtica que es freqüent durant la infància són les maloclusions. Entre totes les causes de problemes d’encaix bucodental, cal actuar especialment en aquelles induïdes per alguns hàbits perjudicials com l’ús perllongat del xumet o la succió del polze, també és el cas de la maloclusió per funció lingual anòmala com per exemple; la deglució atípica, i les alteracions del frenet lingual. El teu fill o filla necessita un tractament d’alineació, informa’t dels diferents tipus d’ortodòncia infantil per prendre la millor decisió.

 

3- Traumatismes dentals

Un habitual dels problemes dentals en nens són els traumatismes dentals. Entenem per traumatisme el trencament o lesió d’una peça dental ja sigui per caiguda, cop o accident. Tots els traumatismes dentals els hem de considerar urgents i per tant, cal actuar amb celeritat i anar a un centre de salut el més aviat possible per fer un bon diagnòstic i aplicar el tractament adequat que variarà en funció del tipus de traumatisme.

Les fractures dentals a conseqüència d’un traumatisme poden variar entre;

  • Subluxació (dent mòbil)
  • Luxació (dent fora de la seva localització normal)
  • Avulsió (arrencament total de la dent)

 

Quan els nens són petits s’aconsella realitzar una revisió cada sis mesos ja que a aquestes edats hi ha un menor control de la higiene dental i de la dieta i a més a més és preferible detectar els problemes com més aviat millor.
Dra. Mireia Morera nº col. 3451.  

Odontologia general i pròtesis