Menú Cerrar

Què és la prostodòncia

que-es-la-prostodoncia

que-es-la-prostodoncia-definicio
 
La odontologia conservadora és la premissa bàsica que tot professional del sector busca aconseguir. Tal i com ens indica el nom, el principal objectiu de l’odontologia conservadora és preservar al màxim possible l’estructura dental sana i conservar les pròpies dents, sanes i lliures de qualsevol malaltia.  

Gràcies a la investigació i estudis realitzats durant els últims anys, avui en dia es poden realitzar tractaments menys invasius i amb millor pronòstic que en el passat. 

 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

La prevenció en l’odontologia conservadora 

La prevenció és un objectiu important de l’odontologia conservadora, tot i que moltes vegades no es dóna tal importància que es mereix.  

Com a professionals del sector tenim el deure de conscienciar als nostres pacients de la importància de mantenir una bona salut, incloent la salut oral.  

A més de tenir uns bons hàbits d’higiene dental diaris, és vital assistir a les revisions i controls programats per l’odontòleg, ja que hi ha molts factors que a primera vista és normal que no es puguin detectar però sí en una revisió exhaustiva.  

En ocasions, els pacients pateixen problemes de salut general que afecten la dentadura com per exemple, alguns fàrmacs provoquen efectes secundaris a les dents. És important comunicar aquestes condicions a l’odontòleg perquè tingui major coneixement del cas, tenir-ho en compte en el diagnòstic i en les revisions periòdiques. Si es tracta d’una medicació que genera menor producció de saliva, és aconsellable realitzar revisions i tractaments de prevenció amb molta més freqüència. El fet de segregar menys quantitat de saliva permet que les bactèries actuïn amb més facilitat i la persona sigui més propensa a càries o malalties diverses, és per això que els professionals defensem la importància d’una bona higiene bucodental.

 

Què és un prostodoncista? 

L’especialitat de la prostodòncia consisteix en realitzar un diagnòstic, crear un pla de tractament, rehabilitar i mantenir la funció oral. Es busca la comoditat de la pròtesis i imitar l’aparença natural de les dents, teixits orals i maxil·lofacials, utilitzant materials biocompatibles.  

En altres paraules aquest professional s’encarrega de recuperar la dentadura i la seva funcionalitat, perquè el pacient pugui gaudir, altra vegada, de les funcions originaries que ha anat perdent amb el temps i recuperant també l’aspecte estètic. 

La pròtesis fixa és aquella que el pacient no s’ha de treure de la boca una vegada sigui col·locada com ara les incrustacions, corones, ponts, etc. Per altra banda també existeixen les pròtesis extraïbles, ja siguin parcials o pròtesis completes.  

Els implants ens serveixen per suportar les pròtesis en casos de falta de dents i ens permeten crear pròtesis fixes o extraïbles en pacients desdentats o parcialment desdentats. 

 

Eprostodoncista comença pel diagnòstic i l’anàlisi de la situació de cada persona. Segueix per definir un tractament personalitzat depenent del patró facial, la quantitat d’os present o l’edat.  

A partir d’aquest punt es realitza un estudi i disseny per saber com volem que quedi la pròtesis que es realitzarà. En funció del resultat desitjat, es comença amb la fabricació i proves de cada material que formarà la pròtesis o restauració. 

 

La nostre filosofia és practicar la nostra professió com sempre però utilitzant els avantatges que ofereix la innovació per tal d’estar més a prop de l’excel·lència i aconseguir que la rehabilitació oral dels pacients sigui cada vegada més còmode i eficaç, més duradora en el temps i més semblant a la naturalesa.