Menú Cerrar

Rehabilitacions amb implants dentals

rehabilitacions-amb-implants

rehabilitacions-amb-implants2La Implantologia és una de les branques odontològiques que més creixement ha tingut des dels anys seixanta, es va introduir el concepte de l’oseointegració. La utilització d’implants per reemplaçar dents perdudes i recuperar la seva funció, ha demostrat tenir una alta taxa d’èxit i supervivència a llarg termini.
 
S’ha convertit en un tractament habitual i ben acceptat pels pacients que cada vegada exigeixen tractaments que ofereixin major confort i estètica.

Perquè la col·locació d’un implant es consideri un èxit, ha de complir certs criteris en termes fisiològics, funcionals i estètics.
 

Vols millorar el teu somriure i la teva salut dental? FEM-HO POSSIBLE

 

L’èxit del la col·locació dels implants dentals

És important que els teixits que envolten els implants (teixits perimplantaris) tinguin una bona salut i no es produeixin infeccions o processos patològics.

La geniva que envolta els implants ha de ser una geniva resistent o geniva queratinitzada, aquesta suporta millor les agressions externes i així prevenim les recessions. Existeixen tècniques quirúrgiques controlades i efectives, encaminades a restituir o aportar geniva queratinitzada al voltant de les dents i implants, en cas que el pacient no tingui suficient geniva. Per aquesta tècnica s’acostuma a utilitzar teixit propi, normalment del paladar, però també hi ha casos que ens cal recòrrer a biomaterial específic per substituir la geniva del pacient que està en condicions no òptimes.

 

Sistemes de connexió entre implants i pròtesis

Actualment existeixen diversos tipus d’implants i sistemes per connectar els implants a les pròtesis de manera fixa o removible. Les garanties de confort i conservació de la reabsorció òssia, sigui quina sigui l’opció triada, són molt més elevades en comparació amb les pròtesis convencionals.

El tipus de pròtesi sobre implants més adequat per a cada pacient, dependrà de diversos factors com la quantitat d’os existent, l’hàbit d’higiene oral del pacient -sent més alt en pròtesis fixes- i l’espai vertical que tinguem entre els dos maxil·lars.

 

Tipus de pròtesis dentals existents

  •  Les sobredentadures són pròtesis que es recolzen en la mucosa i als implants i poden ser retirades pel mateix pacient. Encara que es puguin retirar, són estables i es connecten amb els implants mitjançant uns dispositius de subecció com els casquets de retenció o per unes barres que uneixen els implants.
  •  Les pròtesis fixes necessiten un nombre d’implants més alt que en el cas de les sobredentadures. Aquest tipus de pròtesis es recolza només en els implants. És la classe de pròtesis que no pot ser retirada pel pacient autònomament, ha de ser l’odontòleg l’encarregat de desmuntar la pròtesi en cas que es vulgui netejar a fons o solucionar qualsevol problema.

Per mantenir l’èxit i supervivència dels implants, és fonamental seguir les recomanacions del dentista, practicar una bona higiene oral per part del pacient i acudir a les vistes de manteniment i revisions periòdiques.